Jak se řezník stal vegetariánem.

V jednom pražském řeznictví mě naprosto šokoval nápis nad výsekem masa.

Bylo na něm:
Kupujete maso mrtvého zvířete. Tato bytost se narodila nebo vylíhla, dýchala, a chtěla žít.
Vaše poptávka jej zabila.
Zabili jsme jej standardním způsobem, který však mnoho lidí nepovažuje za humánní.
Cítilo bolest.
Nežilo v přirozených podmínkách.
Nemělo dostatek slunce, pohybu ani stravy, které je danému druhu přirozená.
Bylo dokrmeno hormony pro urychlení růstu a dostávalo pravidelné dávky antibiotik.
Chceme, abyste věděli, co(koho) jíte.
Nechceme Vás připravit o právo na vaši zodpovědnost.
Jen tak můžete být legitimní součástí tržního mechanismu.
Pochutnejte si!

Stál jsem jako opařený a četl to znovu a znovu!
Můj udivený výraz zahlédl řezník, usmál se a ptá se, co že si přeji.
„Co byste řek!“, vypadlo ze mě.
„Zřejmě nic…“, zněla odpověď doprovázená širokým úsměvem…
Než jsem ze sebe vykoktal jakoukoliv smysluplnou reakci, ozvalo se:
„Ano, jsem vegetarián.“
„Ne, nepřicházím tím o klienty.“
„Jen se moji klienti trochu změnili.“
„Nebude mi vadit, když zkrachuji.“

Pryč! Rychle pryč!
„Děkuji“, vypadlo ze mě, když jsem pelášil směrem k východu.
Ano, odpověděl mi na všechny otázky, které mi v mysli během čtení nápisu proběhly.
Řezník – vegetarián – telepat.



Komentáře k článku Jak se řezník stal vegetariánem.



Revoluční výživa